Reitan Convenience Sverige utser Årets köpman 2023

Årets köpman är Reitan Convenience i Sveriges (RCS) årliga utmärkelse som prisar de bästa franchisetagarna på 7-Eleven och Pressbyrån. Nu står det klart att årets vinnare är Niklas Boman som driver Pressbyrån på Grev Turegatan i Östermalmstorgs tunnelbana i Stockholm, samt Sofija Nilsson & Lars Nilsson som driver 7-Eleven på Östra Hamngatan 30-34 i Göteborg.

Årets upplaga av utmärkelsen Årets köpman delades ut den 8e februari på RCS årliga Riksmöte, som i år gick av stapeln i Göteborg. Priset går till de som bäst utvecklat sin verksamhet på ett målmedvetet sätt utifrån respektive varumärkes riktlinjer. Flera olika kriterier utvärderas inom områdena ledarskap, kvalitet, försäljning och lönsamhet.

Utmärkelsen Årets köpman 2023 Pressbyrån gick till Niklas Boman, som driver Pressbyrån på Grev Turegatan i Östermalmstorgs tunnelbana i Stockholm.

– Att vinna Årets köpman är en dröm jag haft länge. Det känns helt fantastiskt att få ett kvitto på att allt hårt arbete under året gett resultat. Det hade dock aldrig gått utan mina dedikerade och motiverade medarbetare, säger Niklas Boman, som vann Årets köpman 2023 Pressbyrån.

Utmärkelsen Årets köpman 2023 7-Eleven gick till Sofija Nilsson & Lars Nilsson som driver 7-Eleven-butiken på Östra Hamngatan 30-34 i Göteborg.

– Vi är otroligt stolta och rörda över utmärkelsen. Vi kan inte nog tacka vår butikspersonal, utan dem hade vi inte stått här idag. Ni är enastående och vi ser fram emot ett spännande 2024 tillsammans, säger Sofija och Lars som driver 7-Eleven på Östra Hamngatan 30-34 i Göteborg.

Riksmötet är en konferens som hålls varje år av Reitan Convenience Sverige och som samlar franchisetagare, leverantörer och medarbetare från RCS servicekontor. Den pågår under två dagar och är ett tillfälle att tillsammans fira framgångar från det gångna året och sätta mål och riktning för kommande år.

– Att lyfta fram och fira framgång är en central del av vår kultur. Därför är det med stor glädje och stolthet vi utsett Niklas, Sofija och Lars till Årets köpman 2023. Med stort engagemang och glädje driver de sina butiker till närmast perfektion med kunderna i fokus. De är även viktiga förebilder och imponerar på oss alla i sina roller som ledare och företagare, säger Anna Wallenberg, vd på Reitan Convenience Sverige.


Juryns motiveringar:

Pressbyrån:
Årets köpman på Pressbyrån är en inspiratör som har tagit sin försäljning till nya nivåer genom att jobba med varje detalj i sin verksamhet. Hans ledarskap hjälper till att motivera och utveckla de anställda så att de tillsammans kan skapa möjligheter att gå från bra till bäst. Med sin prestigelösa och ödmjuka inställning är han inte rädd för att "copy with pride" och skapar därmed en butik med riktig WOW-känsla som kunderna gärna kommer tillbaka till. Årets köpman på Pressbyrån fortsätter leda oss in i framtiden med sin positiva inställning och utvecklande ledarskap!

7-Eleven:
Årets köpmän på 7-Eleven är sanna ambassadörer i sitt sätt att driva butik med kärlek och omtanke. Kunderna kan inte gå miste om värmen och samarbetsviljan som genomsyrar köpmännen och deras personal i allt de gör. De må ha en till ytan liten butik men visar på stort hjärta genom sitt engagemang i lokala hjälteprojekt och andra välgörande ändamål. Med mångårig erfarenhet som både säljare och köpmän på båda våra koncept har de förfinat driften av sin butik på ett imponerande sätt som gör avtryck både i regionen och kedjan som helhet. Trots butikens utmaningar uppvisar de imponerande försäljningssiffror tack vare sitt ihållande fokus samt positiva och orädda inställning. Årets köpmän på 7-Eleven visar verkligen att hårt jobb, engagemang och omtanke gör skillnad!