Våra varumärken

REITAN grundades 1948 av Ole och Margrit Reitan på Nonnegata i Trondheim i Norge. Reitan Retail är numera den ledande aktören inom retail i Norden och Baltikum. Reitan Convenience är en del av Reitan Retail och opererar i 7 länder med en gemensam historia och kultur. Reitan Convenience i Sverige har tre omtyckta konsumentvarumärken, Pressbyrån, 7-Eleven och PBX.
 

Pressbyran 150px.png

Pressbyrån är Sveriges mest nytänkande och tillgängliga kiosk. Visste du till exempel att Pressbyrån ligger bakom både Sveriges första pinnglass och det svenska inrikesflyget? Våra skräddarsydda tjänster och sortiment inom törst, sug, hunger och vardagliga behov är anpassade för folk i rörelse – som med gott samvete vill förenkla vardagen. Mellan punkt A och punkt B finns alltid ett omtänksamt, glädjefyllt och pålitligt P.

7ELEVEN 150px.png

7-Eleven grundades i Dallas i USA 1927 av Joe C Thompson och har sedan dess funnits där för att lösa vardagliga behov under dygnets alla timmar. Idag är 7-Eleven ett globalt varumärke med fler butiker än någon annan återförsäljare i världen – fler än 81 000 butiker i 18 länder för att vara exakt.

PBX 150px.png

PBX är Reitan Convenience living lab med ambitionen att bli världens mest hållbara convenience. PBX är ett forskningsbaserat experiment, living lab och butik där vi testar, utmanar och provar oss fram. Tillsammans med kunder, leverantörer och forskare ska vi ta reda på hur framtidens convenience ser ut och hitta nya vägar till hållbara val. I PBX-butiken finns ett noga utvalt sortiment anpassat efter dina behov och planetens gränser. 

Särskilt bra idéer, produkter, innovationer och lösningar som testats fram får ta plats också på Pressbyrån och i 7-Elevens butiker runt om i landet.