Reitan Convenience Sverige fördjupar samarbetet med Uber Eats

Som ett led i att erbjuda convenience i världsklass fördjupar nu Reitan Convenience Sverige sitt samarbete med Uber Eats. Nu kan kunder i landets storstäder beställa hem produkter från Pressbyrån och 7-Eleven via Uber Eats.

Reitan Convenience Sverige (RCS) har samarbetat med Uber Eats sedan början av 2022. Från och med nu kommer Pressbyrån och 7-Eleven att finnas exklusivt på Uber Eats plattform i nio av landets storstäder; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Linköping, Norrköping, Helsingborg och Örebro. Totalt finns drygt 140 av RCS butiker tillgängliga på Uber Eats plattform.

- Vi ser att kunderna uppskattar möjligheten att kunna beställa hem våra varor de gånger de inte har vägarna förbi våra butiker - vilket också stärker vår strategi att finnas närmast kunden. Vårt samarbete med Uber Eats har varit mycket lyckosamt och vi ser fram emot att fördjupa och utveckla det ytterligare, säger Marie Wedin, Kommersiell direktör på Reitan Convenience Sverige.

Uber Eats är en av världens största matleveransappar som förser miljontals människor världen över med mat genom ett enkelt knapptryck. Deras målsättning är att kunder som beställer från Pressbyrån och 7-Elevens via Uber Eats ska få sina varor hemlevererade på 15-30 minuter.

- Efter två framgångsrika år är vi på Uber Eats glada att intensifiera vårt partnerskap med Reitan Convenience Sverige. Under samarbetets gång har vi noterat en särskild efterfrågan på 7-Elevens nybakade bröd och fika, samt glass från Pressbyrån. Med möjligheten att nu erbjuda Pressbyrån och 7-Elevens sortiment exklusivt på vår plattform i de städer vi finns, ser vi fram emot att följa utvecklingen framåt, säger Henrik Berglin, Sverigechef på Uber Eats.

Stor efterfrågan på hemleverans ute i landet

Utöver att erbjuda hemleverans av produkter via Uber Eats i landets storstadsområden kan kunder som bor i mindre städer inom kort kunna beställa hem produkter från Pressbyrån via Foodora. Under det kommande året väntas allt fler Pressbyråer i landet ansluta sig till tjänsten.

- Vi ser att det finns en stor efterfrågan på hemleverans även hos kunder som bor utanför traditionella citylägen och i mindre städer. Därför ser vi fram emot att snart kunna erbjuda även dessa kunder en smidig lösning på deras behov i vardagen - direkt hem till dörren, avslutar Marie Wedin.