Inleder samarbete med Sweden Foodtech: Reitan Convenience i Sverige accelererar sitt arbete mot framtidens mest hållbara convenience

Som ett led i Reitan Convenience Sveriges ambition att leda vägen mot framtidens mest hållbara servicehandel ingår bolaget nu ett samarbete med Sweden Foodtech. Samarbetet innebär stora möjligheter för Reitan Convenience att, genom sitt living-lab PBX, utforska nya och innovativa produkter ur Sweden Foodtechs nätverk.

Sweden Foodtech är en av de främsta aktörerna i omställningen till ett mer hållbart matsektor genom innovativa lösningar. Deras gedigna nätverk består av en rad olika aktörer som alla har viktiga roller i arbetet mot framtidens hållbara mat. Samarbetet är därmed ett viktigt steg i Reitan Convenience ambition om att bli framtidens mest hållbara servicehandel, bland annat genom sitt living-lab PBX.

- För att kunna ställa om till en mer hållbar convenience måste vi använda oss av innovation som drivkraft. Vårt samarbete med Sweden Foodtech passar bra då de har många innovativa bolag i sitt nätverk. Samtidigt har vi, genom PBX, en försäljningskanal där de innovatörer som möter våra hållbarhetskrav får möjlighet att exponera och sälja sina produkter, säger Anna Wallenberg, vd för Reitan Convenience Sverige.

Faktum är att en rad nya produkter som i dag säljs på Pressbyrån och 7-Eleven har testats på PBX. Målsättningen är att de produkter och leverantörer ur Sweden Foodtechs nätverk som möter PBX höga hållbarhetsstandard ska kunna testas på PBX.

- Genom PBX vill vi prova oss fram för att hitta framtidens produkter som både håller sig inom planetens gränser och samtidigt passar människor på språng. Vi ser därför fram emot att få ta del av den expertisen och nätverket som Sweden Foodtech har till förfogande, säger Linnéa Borgström, HR- och hållbarhetsdirektör för Reitan Convenience Sverige.

- Vårt samarbete med Reitan Convenience i Sverige är början på en större förändring - och något som kan stötta framtidens leverantörer av hållbara råvaror på ett sätt som i dagsläget inte finns, säger Daniella Illerbrand, Director of Content på Sweden Foodtech.

    Om PBX

    PBX är Reitan Convenience living lab med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience. Vi testar, utmanar och provar oss fram för att hitta nya vägar till hållbara val. I PBX-butiken i Albano i Stockholm finns ett noga utvalt sortiment anpassat efter dina behov och planetens gränser. Läs mer på pbx.se.

    Om Sweden Foodtech

    Sweden Foodtech är en ledande strategisk rådgivare inom området foodtech; omställningen till ett hållbart matsystem med hjälp av tech, data och innovation. Vår hjälp är efterfrågad av alla från stora företag till nya entreprenörer, städer och organisationer. Sweden Foodtech arrangerar även norra Europas ledande foodtech-konferens, The Big Meet, samt en av världens största matfestivaler, Smaka på Stockholm. Våra partners har bakgrund från entreprenörskap och investeringar i techsektorn, högre gastronomi, strategisk rådgivning och från ledande positioner i globala matföretag.